I en presentation från Take-Two som postats online redovisar företaget försäljningssiffror från deras stora spelserier, och till ingens förvåning så är det förstås Grand Theft Auto-serien som toppar listan.

Sammanlagt har spelen i serien sålts i 100 miljoner exemplar, och det senaste spelet - Grand Theft Auto IV - står för hela 20 miljoner av dessa. Det är alltså inte konstigt att nyfikenheten på de rykten som börjat cirkulera om GTA V är stor för tillfället.

Något mer överraskande är att tvåa på listan hittar vi Midnight Club-serien som nått upp till 18 miljoner sålda exemplar, medan exempelvis Civilization-serien nått 10 miljoner och Bioshock-diton 8 miljoner. Nästa del i den senare serien är ju som bekant Bioshock Infinite och det lilla vi hittills fått se av den titeln har varit extremt lovande och lär kunna addera ett antal miljoner till den siffran.

Ett av förra årets bästa spel - Red Dead Redemption - har glädjande nog redan sålt i 8 miljoner exemplar och hjälpte Take-Two tjäna pengar 2010 trots frånvaro av ett spel i deras allra största spelserie, ett inte helt självklart resultat om man ser till företagets historia.

Närmast på tur att släppas till en förväntansfull spelvärld är noir-deckaren L.A. Noire som släpps den 20 maj, och det återstår att se om det kan följa i kritiker- och försäljningsframgångsspåren från ovan nämnda spel.

Nedan ser ni listan på de spel vars försäljningssiffror redovisats:

Grand Theft Auto:

- 100 miljoner för serien

- 20 miljoner för GTA IV

Midnight Club - 18 miljoner för serien

Civilization - 10 miljoner för serien

BioShock - 8 miljoner för serien

Red Dead Redemption - 8 miljoner

Max Payne - 7 miljoner för serien

Carnival Games- 7 miljoner för serien

Mafia - 5 miljoner för serien

Borderlands - 4 miljoner

NBA 2K - 4 miljoner

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Gabriel Johansson

Gabriel Johansson

Skribent

Gabriel gillar både små kluriga independent-spel och enorma storproduktioner. Försöker ständigt övertala folk om att han har ett liv även utanför spelvärlden.