Volition Studios Eric Barker berättade nyligen till våra engelska kollergor om deras syn på PC-spel. För dig som spelade Saint's Row 2 och Red Faction: Guerrilla till PC vet du att båda spelen var plågade av buggar och led av exceptionellt dålig optimering, men det har Volition sett till att åtgärda till uppföljarna Saint's Row: The Third och Red Faction: Armageddon.

''Det viktigaste för oss var att se till att PC-versionerna var gjorda inom studion'', sa Barker, och poängterade även att PC-versionen av Armageddon ser vacker ut. ''Ni skulle se PC-versionen av Armageddon, den ser riktigt vacker ut. Om du har ett bra grafikkort ser det fantastiskt ut. Vi tycker definitivt att PC-spel är bra grejer, och om de är gjorda rätt och väl av en studio är de fenomenala''.

Studion har också en väldigt sund syn på piratkopiering, där de ser till det viktigaste först, och oroar sig över piratkopiering senare. ''Först och främst vill vi se till att göra ett spel som folk vill piratkopiera. Vi vill göra ett spel som är värt att stjäla, och sedan oroar vi oss över hur vi ska stoppa dem", säger Barker. En ganska kontroversiell syn i jämförelse med många andras kanske, men väl en som kan hålla i längden.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)