Precis när jag trodde att Microsoft lärt sig en läxa med Games for Windows och att PC-spelare inte vill ha något liknande Xbox Live på PC börjar en video cirkulera runt på Youtube.

Videon sägs vara en läckt intern presentation för deras kommande Windows Gaming eXperience.

Jag har en vision om att framtidens spelmaskin är en PC i konsolförklädnad. Efter att ha sett den här videon förstår jag att Microsoft inte delar mina visioner; de verkar istället tro att framtiden är att bygga in konsolen och dess begränsningar i en PC.

Det hela verkar handla om att skapa ett integrerat system liknande det som i dag finns på Xbox 360 där du delar med dig av dina topplistor i Bejeweled 2 till dina vänner på Facebook. Samt givetvis skapar en avatar och utsmyckar den med kläder och accessoarer du betalar för via mikrotransaktioner.

Filmen avslutas med citatet "Framtiden för PC-spelandet är här nu". Den stora frågan är om PC-spelarna verkligen håller med. Jag vet i alla fall en som inte gör det.

Filmen går att se i sin helhet på techspotlight.net.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.