Det händer väldigt mycket i StarCraft II-världen just nu.

För bara ett par veckor sedan utannonserades NASL - en amerikansk proffsliga som drar igång i april. En ännu större amerikansk satsning dyker nu upp från oväntat håll då jätten IGN kommer att starta en egen liga.

Det finns för närvarande få detaljer och ordentligt mycket rykten kring projektet. En post på IGN bekräftar att det kommer att ske och det finns också en nedräkning på IGN som siktar på det datum när ligan utannonseras på riktigt.

Övriga detaljer kommer från engagerade på Team Liquids och SK Gamings forum och det verkar röra sig om en liga med en prispott på mellan 150 000 till 200 000 dollar, vilket kan göra den till en av de största och se till att locka rejält många amerikanska spelare.

Det verkar också finnas ett stort intresse av att bygga upp spelare som profiler samt att bygga ett community kring ligan. Layouten på den ryktade streamsidan pekar på brett användande av social medier och alla spelare som hittills kopplats till ligan har fått egna sidor på IGN, vilket kan ses på exempelvis IdrAs sida.

Obekräftade uppgifter säger också att många av proffsspelarna under veckan besökt IGN:s kontor där de intervjuats i vad som ska vara en väldigt imponerande produktionsstudio från vilken ligan kommer att sändas.

Frågan är också hur detta kommer att påverka koreanska GSL som tidigare varit helt ohotad som den främsta ligan i världen. Det kan tänkas bli en större uppdelning bland spelarna då amerikanska proffs som inte lyckas så bra i GSL istället väljer att spela i antingen IGN Proleague eller NASL.

Just NASL kan också ligga dåligt till, då deras satsning nu hotas av en liga med betydligt starkare uppbackning. Tiden får utvisa hur allt slutar - men klart är i alla fall att e-sport och StarCraft II är på väg att explodera i USA, vilket är positivt för alla inblandade.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)