Battlefield Play4Free

Tid är pengar

Battlefield Play4Free är ett nytt spel i Battlefield-franchisen från Easy Studios. Liksom Battlefield Heroes är det här ett spel som är gratis att spela men om man vill kan man köpa sig fördelar med hjälp av spelet valuta battlefunds - krigspengar.

Banorna i spelet är uppgraderade versioner av de gamla Battlefield 2-banorna Strike at Karkand och Gulf of Oman. Det är båda kompetenta i sig, men eftersom det än så länge inte finns några andra banor blir det snabbt ganska tråkigt i längden.

Spelet drivs på en modifierad version av den gamla grafikmotorn från Battlefield 2. Det gör att spelet ser bättre ut än just BF2, men det är långt ifrån lika vackert som Battlefield: Bad Company 2. Det jag saknar allra mest är dock de förstörbara miljöerna.

Innan spelet startar får du skapa en soldat som du kan modifiera med hjälp av mustascher och frisyrer. Ja, för du är väl inte förvånad att du inte kan spela som kvinna? Easy Studios har, enligt en intervju med IT24, nämligen inte spelare som spelar Facebook-spel som målgrupp (kvinnor, om vi har förstått det hela rätt) utan framför allt män mellan 15 och 35 som spelar mycket spel.

Det finns fyra olika klasser som du kan välja att spela, och jag föredrar alltid att spela som en feg krypskytt som smyger runt i buskarna och gör livet surt för mina motståndare. Men för er som inte gillar att gömma er i buskar finns även möjligheten att spela som soldat, ingenjör eller läkare.

Du samlar erfarenhetspoäng och går upp i nivå vilket känns igen från Battlefield: Bad Company 2, men den största skillnaden här är det faktum att egentligen ingen av uppgraderingarna är speciellt upphetsande. Pytsar du dock in lite pengar i spelet får du tillgång till några nya vapen, men det kunde jag lika gärna ha varit utan.

För som krypskytt kan du för knappa 25 kronor köpa ett nytt vapen som istället för fyra kulor per magasin innehåller fem kulor. Det är enda skillnaden och några bättre vapen går sedan i skrivande stund inte att införskaffa för den klassen. De andra klasserna kan införskaffa liknande uppgraderingar, men de känns också totalt onödiga.

Varje lag kan bestå av 16 spelare och du spelar antingen som ryss eller amerikan. I vanlig Battlefield-ordning går spelet ut på att hålla positioner i sin ägo, och ju längre tid ditt lag håller en position desto närmare är laget en totalvinst på banan.

Med totalt två banor, inga direkta uppgraderingar att sträva mot och ett kalt och fult yttre behöver Easy Studios vända på riktningen som mikrotransaktionerna strömmar åt för att få mig att vilja fortsätta spela.

5 /10

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

UndvikRecension: Homefront The Revolution

Efter fem år, tre olika utgivare och stora ekonomiska problem - är den här revolutionen värd att delta i?

Recension: Destiny: House of Wolves

Bungie försöker rätta till sina misstag. Lyckas de?

Recension: Doom: Unto the Evil

Mer ondska åt folket

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading