Ubisoft satsar på spelbaserade filmer

Assassin's Creed: The Movie på gång?

Ubisoft verkar ha fått lite blodad tand på filmadaptioner av spel efter succén med Prince of Persia: The Sands of Time, som visade att en film som är baserad på ett spel inte behöver vara en katastrof.

Onlineupplagan av tidningen Variety skriver att spelstudion kommer att starta en filmstudio, Ubisoft Motion Pictures, med huvudkontor i Paris som kommer att satsa på filmer baserade på spel. Den ansvariga för studion kommer att bli Jean-Julien Baronnet som tidigare varit VD för Luc Bessons filmstudio EuropaCorp.

Det känns som om Assassin's Creed och Splinter Cell säkert kan komma att fungera i filmformat. Eller varför inte en skön Raving Rabbids-film eller en tung actionrulle baserat på Far Cry?

Kan dagen då spelbaserad film blir rumsren och inte bara ett skämt snart vara här?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading