Electronic Arts har redan taget ett stort kliv in i höstens stora batalj mellan Battlefield och Call of Duty genom att påstå att deras spel är "överlägset" Activisions på alla sätt och vis.

John Riccitiello, VD på Electronic Arts, förklarade idag för investerare att företaget planerar att sno åt sig en stor bit av Call of Dutys marknadsdominans i höst med hjälp av Battlefield 3 från DICE.

"Vi vet att vi har en en riktig utmanare" säger han. "I man mot man-duellen mot Call of Duty i tredje kvartalet så har vi en överlägsen spelmotor, en överlägsen spelstudio och ett helt och hållet överlägset spel. Vårt mål är att plocka en påtaglig del av den stora FPS-marknaden och att sätta motståndarlaget i försvarsläge."

Som det verkar så är inte John Riccitiellos ord helt utan substans. Han passade nämligen på att förklara att Battlefield 3:s förhandsbokningar är 700 % fler än Battlefield: Bad Company 2:s "under samma period".

"Väldigt många människor förklarar för oss att de vill spela det här spelet dag ett" fortsätter Riccitiello.

Tidigare i år har John Riccitiello förklarat att både Electronic Arts och Activision kommer att spendera runt 200 miljoner dollar på marknadsföringen av sina respektive spel i höst.

"Det här spelet är designat för att dräpa det spelet", förklarar han vidare och syftar på Battlefield 3. "Om du letar efter en titanernas kamp - Red Sox vs Yankees... Microsoft vs Google, och vad det avgörande ögonblicket blir i höst, så är det detta.

Activision har fortfarande inte gått ut med sina planer för Call of Duty för det här året.

För mer information kring Battlefield 3, kika på vår förtitt eller spana in den omtalade trailern nedan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Joakim Håkansson

Joakim Håkansson

Skribent

Joakim kommer ifrån de mörka skogarna på småländska höglandet. När han inte snickrar på huset och springer efter sin tokiga 1-åring Nemo älskar han att varva ner med lite spel. Han föredrar att spela med vänner, tillsammans mot ondskans lakejer i World of Warcraft eller emot varandra i tävlingsinriktade spel som Counter Strike och Heroes of the Storm.

Fler artiklar av Joakim Håkansson

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material