När BioWare för några månader sedan officiellt visade upp den tredje (och sista?) delen i sitt rymdepos Mass Effect samt meddelade att spelet skulle släppas lagom till julhandeln hördes ett jubel från spelare runt om i världen.

Igår kände vi istället en kraftig störning i Kraften (på självaste 4 maj /red.anm.) när Chris Priestly, community manager hos BioWare, lade ut ett inlägg på företagets forum med nyheten att släppet av Mass Effect 3 kommer att skjutas fram till någon gång i början av nästa år.

Detta bekräftades lite senare av Casey Hudson, seriens producent, via BioWares facebooksida.

Förklaringen till förseningen är att man vill göra det till den bästa delen i serien vilket brukar betyda att man redan nu inser att de inte kommer hinna bli klara tills i höst.

En fördel är att de är öppna och inte försöker släppa ett spel som inte är färdigt bara för att hinna till julrushen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.