Ubisoft avtäcker nytt Assassin's Creed-spel

Det sista kapitlet i sagan om Ezio kommer ut i år

Efter en kortare viral kampanj främst på Facebook tillkännagav Ubisoft idag att nästa del i Assassin's Creed-sagan är på väg. Utvecklad under ledning av Ubisofts Montreal-studio i samarbete med studior i Paris, Quebec, Singapore, Bukarest och Malmö så sägs Revelations bli den mest fördjupande upplevelsen i den nu fyra spel långa serien och ett avslut på Ezios äventyr.

Ezio kommer i Assassin's Creed: Revelations att följa i Altaïrs, huvudrollsinnehavaren i ettan, fotspår till bland annat Konstantinopel, hjärtat av det Ottomanska imperiet där en stor tempelriddarnärvaro hotar att destabilisera regionen.

Det kritikerrosade och innovativa flerspelarläget återkommer i förädlad och förbättrad form med fler spellägen, kartor och utmaningar för blivande lönnmördare.

"Att leverera det slutliga kapitlet i Ezios trilogi är en viktig milstolpe i Assassin's Creed-franchisen både för oss och för våra fans" säger Alexandre Amancio, kreativ ledare hos Ubisoft Montreal.

"Assassin's Creed: Revelations innehåller en hel del nyheter och ett par väsentliga överraskningar. Vi kan inte vänta på att få visa våra fans vad vi har planerat under E3 i år".

Spelet planeras att släppas till Xbox 360, PlayStation 3 och PC i November.

Assassin's Creed-serien har hittills sålt mer än 28 miljoner exemplar och hyllas ofta för sin rika historia och sina välutvecklade karaktärer. Den senaste delen i serien - Assassin's Creed: Brotherhood fick 8/10 av oss på Eurogamer.se.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Fredrik Johansson

Fredrik Johansson

Skribent

Fredrik spelar hellre roll än boll, och gärna med lite japansk galenskap inblandad.

Relaterat material

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Killen som gav bort fem kilo kapsyler får spela Fallout 4

Stort grattis till skitroligt initiativ!

Om huvudpersonen i GTA V var en kvinna

... men pratade i samma stil som spelets män.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading