Soulcalibur V är utannonserad

De kvinnliga kurvorna ska fortsätta att vara "normala"

Nu på morgonen hade Namco Bandai ett större evenemang i Dubai, och bland de stora nyheterna hittar vi att den femte delen - sjätte om vi räknar SoulBlade - av Soulcalibur-serien är på gång.

Spelet kommer att utspela sig 17 år efter händelserna i Soulcalibur IV och huvudkaraktären, om vi kan definiera en riktig sådan, kommer att heta Patroklos. Han är son till Sophitia och hans stil i striderna kommer att vara baserade på hennes, men de ska vara lite skarpare och vigare.

För de av er som inte vet vem hon är, betyder det att han kommer att använda sköld och svärd. Dessa uppgifter kommer från seriens producent Hisaharu Tago som har pratat med Christian Donlan på vår modersida.

Bakgrundshistorien bygger vidare på karaktären Siegfrieds slut i föregångaren där riddaren till slut fullföljer sitt öde genom att försegla de magiska svärden Soul Calibur och Soul Edge - svärden som han burit på i någon form genom alla spel i serien.

Soulcalibur V ska vara något av ett generationsskifte för serien, och vi kommer att bli introducerade till flera nya karaktärer men även få återse gamla slagskämpar. I tidigare delar har det även funnits gästkaraktärer som Darth Vader och Yoda från Star Wars eller Link från Zelda och Heihachi Mishima från Tekken. Vi kommer att få gästspel även i denna del, men vilka det blir är ännu inte bestämt.

Utvecklarna har även gjort generella förändringar i spelet. Tempot ska ha förbättrats samt att kombinationer och attacker ska vara lättare att utföra. Men de poängterar att fans av de gamla spelen inte ska bli rädda för dessa förändringar, utan den djupa grunden ska finnas kvar.

Något som inte ska förändras är de kvinnliga slagskämparnas kroppsproportioner då de enligt en artikel hos Kotaku är strikt reglerade och ska inte avvika från det "normala".

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureNX-rapporten: Vecka 5

Här är allt som sagts om konsolen den senaste veckan.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

EssentielltRecension: Pro Evolution Soccer 2016

Hur står sig egentligen PES såhär lagom till 20-årsjubileet? Alex har svaret.

FeatureFörtitt: Anno 2205

Houston, vi har en förtitt.

FeatureGrattis Eurogamer.se! Idag fyller vi 1 år

Redaktionen berättar om hur de ska fira...

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading