I vinter kommer den stora striden att bryta ut. Nej, det är förhoppningsvis ingen riktig strid vi pratar om, utan kampen mellan branschens största rivaler inom de militära skjutspelen. DICE och EA har varit rätt generösa med att visa upp sitt Battlefield 3 under den senaste tiden. Activision Blizzard däremot har varit mycket förtegna med sitt kommande Call of Duty: Modern Warfare 3, en titel som officiellt inte är utannonserat men som i praktiken är lika väntad som Kalle Anka på julafton.

Sajten Kotaku har dragit i alla sina inflytelserika trådar för att få ut något vettigt om titeln. Enligt deras uppgifter ska spelet släppas den 8 november i år och att vi återigen kommer att slussas runt i världen - bland annat nämner de London, Paris och New York - samtidigt som vi ska uppleva berättelsen genom flera olika karaktärers ögon.

Bland annat ska vi få spela som en agent för Russian Federal Protective Services, elitsoldat från SAS, stridsvagnsförare samt skytt på en C130 Hercules. Men misströsta inte, vi kommer också att få återse flera gamla kändisar från tidigare delar men även helt nya färgstarka karaktärer. Vi ska även få ouppklarade frågor om tidigare händelser besvarade samt bli introducerade till tänkbara huvudpersoner i kommande delar i serien.

Flerspelarläget kommer såklart att återigen bli ett dragplåster med flera nya kartor samt att samarbetsläget Spec Ops, som introducerades i Modern Warfare 2, kommer tillbaka med två olika lägen - Mission och Survival. Enligt Kotakus källor kommer det att finnas 20 flerspelarkartor som bland annat utspelar sig i Somalia, Frankrike och USA.

Modern Warfare 3 utvecklas i ett samarbete mellan tre olika studior. Infinty Ward, som gjort flera tidigare delar i serien, står som affischnamn trots förra årets skandal där flera anställda fick gå, anklagade för att haft diskussioner med värsta konkurrenten EA. Raven Software, som hjälper till med flerspelarläget, ligger bland annat bakom Singularity och den senaste iterationen av Wolfenstein. Den tredje studion är nykomlingarna Sledgehammer Games som startades 2009.

Nu när Kotaku avslöjade allt väljer Activision att officiellt utannonsera Call of Duty: Modern Warfare 3 med hjälp av fyra stycken olika teasers som går att beskåda nedan.

Räkna med att vi kommer att får betydligt mer information inom kort. E3 ligger runt hörnet, och där kommer vi på Eurogamer att få se flertalet olika sekvenser ur spelet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.