"PC-spelandet är inte dött – Det har Blizzard och Steam bevisat", säger Danan DavisMicrosoft Game Studios. Men han menar samtidigt att det varit nere för räkning en tid nu.

Givetvis har han då ett svar på alla PC-spelares böner, nämligen Age of Empires Online som är gratis att spela och drivs istället av mikrotransaktioner för att betala utvecklarnas löner.

Spelet är utvecklat av Robot Entertainment och Gas Powered Games och du kommer att kunna expandera Age of Empires Online genom att köpa tilläggspaket för mellan 5 och 15 dollar.

Davis bekräftade även att med släppet av Age of Empires Online kommer Microsoft Game Studios att öka insatserna för att PC återigen ska bli en stor spelplattform.

Frågan undertecknad ställer sig är om verkligen PC-spelandet har varit nere för räkning? Men även om inte jag personligen längtar efter spel som just Age of Empires Online så tror jag ändå att det är rätt väg att gå för att öka PC-plattformens värde som ledande spelmaskin.

Och så länge exklusiva PC-spel som The Witcher 2, Diablo 3 och Starcraft 2 fortsätter att släppas kan de som försöker dödförklara PC gå och lägga sig - så att de orkar spela Halo 7 nästa dag.

Davis avslutar med att han är glad över att Microsoft Game Studios lägger fokus på PC. Och någonstans där hoppas jag att de samtidigt glömmer bort den där surrande leksaken många har under sina tv-apparater.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (7)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.