Green Lantern: Rise of the Manhunters

Grönt ljus för nya filmlicensspel

2011 kommer vi att minnas som året då superhjältefilmerna trängdes på biograferna i sådan mängd att nattkön på McDonald's en lönelördag bleknar i jämförelse.

Om detta är en bra eller dålig företeelse låter jag var och en av er bestämma, men för oss spelare innebär det att vi får se minst lika många spel baserade på dessa filmer. Spel som kanske inte alltid leder till glada miner bland oss recensenter.

Green Lantern: Rise of the Manhunter släpps i samband med Green Lantern-filmen men har en fristående bakgrundshistoria. För miljontals är sedan skapade universums väktare en universell polisstyrka av robotar, kallade The Manhunters. Denna polisstyrka tjänade sina herrar väl under lång tid, men deras personligheter förändrades och jakten på personer blev viktigare än om de var skyldiga till ett brott eller inte. och när de gick för långt och hela styrkan skickades i exil och ersattes av Green Lantern Corp.

Detta satt givetvis inte väl bland Manhunter-styrkan som sedan dess jobbat för att hämnas på sina herrar och de nya sherifferna som nu håller universum i schack, och snart är det dags att slå tillbaka. Ni börjar se vartåt detta barkar, eller hur?

Spelet utspelar sig efter sommarens film och Hal Jordan, Green Lantern Corps nyaste rekryt, har precis börjat rätta sig i leden när The Manhunters påbörjar sin attack mot hans nya arbetsplats. Jobbet som superhjälte är aldrig över och det är återigen dags att börja använda den ring han fått för att sparka lite robotstjärt.

Själva spelstilen ser ut att likna den i God of War och liknande actionspel, vilket verkar vara det givna valet för filmbaserade spel. Hal kan använda sin ring till att både skjuta projektiler och framkalla föremål att slåss med. I seriens värld kan en Green Lantern i praktiken framkalla vad som helst, men detta fungerar såklart inte i ett spel.

Enligt utvecklarna kan Hal framkalla saker som passar hans personlighet. Vi har sett diverse objekt så som stora klubbor, gatling-kulsprutor och även stridsflygplan, Frågan är väl i såna fall vilken slags personlighet Hal egentligen har? Precis som i God of War verkar de attacker du använder vara kopplade till knappkombinationer samt avståndet till fienderna.

Det finns bara en kampanj för en spelare men en kompis kan hoppa in och ut när han eller hon vill under spelets gång och tar då rollen som kollegan Sinestro.

Huruvida Green Lantern: Rise of the Manhunters lyckas bryta sig ut ur licensspelsfacket eller inte får vi veta i slutet av juli då det släpps till PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS och Nintendo 3DS.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureNX-rapporten: Vecka 5

Här är allt som sagts om konsolen den senaste veckan.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

EssentielltRecension: Pro Evolution Soccer 2016

Hur står sig egentligen PES såhär lagom till 20-årsjubileet? Alex har svaret.

FeatureFörtitt: Anno 2205

Houston, vi har en förtitt.

FeatureGrattis Eurogamer.se! Idag fyller vi 1 år

Redaktionen berättar om hur de ska fira...

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading