Om du såg fram emot det närmaste vi kan komma en bärbar PS3:a i och med NGP/PSP2-lanseringen runt nyår, verkar det som du kan komma att bli besviken.

De tekniska specifikationerna vi tidigare fått se för NGP verkar nämligen inte vara aktuella längre, och Sony har valt att byta ut vissa delar mot sämre komponenter för att kunna minska konsolens prislapp, och därmed göra den konkurrenskraftigare mot Nintendo 3DS.

Enligt franska 01net kommer NGP:versionen utan inbyggd 3G-kommunikation att få nöja sig med hälften så stort RAM-minne som tidigare utlovats, det vill säga 256 MB istället för 512 MB. Cliff Bleszinski skulle antagligen gråta av nyheten om han utvecklar spel till det formatet.

Det ryktas även om att det planerade inbyggda flashminnet på 16 GB till samma modell kan komma att bytas ut helt mot externa lagringsmedier, gissningsvis minneskort.

Övriga komponenter som grafikminnet och liknande verkar Sony dock inte ha ändrat på ännu, och vi får väl hoppas att de inte kommer att göra det heller.

Det är även ovisst om förändringarna kommer att påverka själva spelen nämnvärt då det verkar som om 3G-versionen av NGP behåller de gamla specifikationerna, och det extra minnet kanske främst planerats att användas till extrafunktioner och liknande i den lite lyxigare varianten av nästa generations PSP.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.