Sommaren är som vanligt full av storfilmer att njuta av när man vill komma undan den mördande hettan och slappna av i en välkyld biosalong. Denna sommar kommer Disney och Pixar att slänga upp uppföljaren Bilar 2 på en bio nära dig. Och som ett brev på posten kommer även spelet Bilar 2 till en lite varmare spelkonsol ännu närmare dig.

Spelet kommer denna gång att utvecklas av Avalanche Software - inte att förväxlas med svenska utvecklarstudion Avalanche Studios - som senaste gjorde speladaptionen av Toy Story 3 förra sommaren. Den titeln fick bra betyg av Kristoffer och en rätt enig spelpress, vilket inte är helt vanligt för ett licensspel. Förhoppningsvis är de konsekventa och lyckas göra denna titel till ett lika bra spel.

Blixten McQueen, Sally Carrera, Bärgarn och de andra i gänget är tillbaka med nya äventyr och vi kommer dessutom att få stifta bekantskap med nya karaktärer från den kommande filmen. Denna gång är det inte bara vanlig racing vi pratar om utan nu är det dags att hålla hela världen säker. Förutom att delta i race runt om i världen kommer vännerna i kontakt med den hemliga spionorganisationen CHROME, (Command Headquarters for the Recon Operations and Motorized Espionage).

Inte helt otippat handlar Bilar 2 om att köra bil vilket du kan göra på flera banor i olika städer. Vi vet bland annat att London kommer att vara en av platserna där vi får bränna lite gummi.

Du ska kunna välja att köra en mer traditionell kampanj där du betar av de olika loppen på löpande band. Men Avalanche har även inkluderat ett antal andra lägen. Bland annat har CHROME en träningsanläggning där du kan träna upp dig att bli en mästerspion med extra utrustning. I detta träningsläger kommer du att får delta i olika övningar och om du lyckas kommer du ett steg närmare till att bli mästerspion.

Det kommer dessutom att finnas några spellägen som inkorporerar delar får de två jag nämnt ovan. Ett läge som visats upp är Battle Race där du kan använda missiler, kulsprutor och andra spionutrustning för att slå ut motståndare. Lite som Super Mario Kart alltså. Om denna titel kommer i närheten av Nintendos storserie återstår dock att se.

Som ni kanske förstår kommer det även att finnas en del flerspelarläge. I Arena ställs spelarna i strid mot varandra i något som kan liknas vid en klassisk deathmatch. Disruptor fungerar som capture the flag och i Hunter gäller det att slå ut så många fordon som möjligt och bli herre på täppan.

Utvecklarna ska ha jobbat nära med Pixar för att få spelet att se lika bra ut som på bio och PlayStation 3-versionen kommer, precis som filmen, även att ha stöd för 3D. Huruvida Avalanche lyckas leverera ytterligare ett okej licensspel eller inte får vi se i början av augusti då spelet släpps till Xbox 360, PS3, Windows, Nintendo DS och 3DS i samband med biopremiären.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.