StarCraft II: Heart of the Swarm

Hjärtat på rätta stället

En halv spelvärld väntade i över tolv år innan Blizzard äntligen släppte StarCraft II: Wings of Liberty (10/10), uppföljaren till supersuccén StarCraft från 1998. Flerspelarläget, som redan har erövrat e-sportsarenan, inkluderade spelets samtliga tre raser medan enspelarkampanjen endast täckte Jim Raynor och hans Terran-trupper.

Även om en del kanske kände sig lite lurade på en Zerg- och en Protoss-kampanj så är räddningen inte allt för långt borta. Det är sedan en tid känt att Blizzard har två expansioner på gång. Legacy of the Void ska täcka de högteknologiska och mystiska protosserna medan Heart of the Swarm följer de mer primala zergerna.

Utöver detta har dock utvecklarna släppt ytterst lite information och varit rejält hemlighetsfulla när det kommer till de två nya kapitlen. Fram tills nu då de äntligen lyft lite på locket till Starcraft II: Heart of the Swarm som blir först ut av de två.

Expansionen tar vid där Wings of Liberty slutar och Sarah Kerrigan - eller Queen of Blades som hon numera kallas - har nu huvudrollen, och hennes utgångspunkt skiljer sig såklart rejält från Raynors. Jim Raynor har, trots sin centrala position i StarCraft-spelens händelser, "bara" sitt egna personliga krig att bry sig om medan Kerrigan numera styr över stora delar av Zerg-svärmen.

Förutom att föra fullskaligt krig mot Terran och Protoss måste hon även tackla interna stridigheter och den mystiska rasen Xel'Naga som har haft sin hand i evolutionen av såväl zergerna som protosserna. Hon kommer dessutom att vara mer tillgänglig under själva uppdragen; som en slags hjältekaraktär med specialförmågor som skall kunna uppgraderas.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureAndréas krönika #8: Vad vill du se på Eurogamer Sverige?

För att Eurogamer Sverige ska bli bättre behövs din åsikt.

FeatureHär är det bästa från årets GDC

Lucas plockar ut godbitarna från mässan.

FeatureDärför ska du vara taggad på Quantum Break

Vi berättar anledningarna till varför du ska hålla koll på Remedys kommande tredjepersonsskjutare.

Fallout 4: fusk och konsolkommandon

Alla kända konsolkommandon för PC-versionen av spelet.

Recension: Resident Evil: Revelations 2

Alex har som vanligt köttat ner zombie-horder. Börjar han ledsna?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading