Vi har tidigare rapporterat om rykten kring vad den stora mjukvaruuppdateringen till Nintendo 3DS kommer att innehålla när den släpps här i Europa nästa vecka, även om vi då trodde att den skulle dyka upp redan i maj.

Uppdateringen släpps den sjunde juni och lägger till den efterlängtade eShop-butiken, tillsammans med den minst lika omtalade webbläsaren som gör det möjligt att läsa våra texter här på Eurogamer i din 3DS utan att behöva avsluta 3DS-titeln du spelar. Webbläsaren kallas för övrigt NetFront och används redan i exempelvis PlayStation 3. Den kommer dock – likt Apples telefoner – inte att ha stöd för flashsidor.

Bekräftade titlar (via ett pressmeddelande från Nintendo) som vi européer kommer att kunna ladda ner från start är Game Boy-spelen Super Mario Land, Alleyway och Tennis, tillsammans med en Pokédex 3D-applikation och en stereoskopisk 3D-variant av NES-klassikern Excitebike.

3D Classic Excitebike kommer trevligt nog att vara helt gratis till och med den sjunde juli.

Detta är vad som hittills bekräftats av Nintendo, men med tanke på att butiken kommer att uppdaterats varje torsdag hädanefter dröjer det nog inte lång tid innan vi får ta del av merparten titlar som bekräftats dyka upp i Japan.

Enligt Andriasang återfinns bland annat titlar som Mega Man in Dr Wily's Revenge (Game Boy), Kirby's Dream Land (Game Boy), Super Mario Land (Game Boy) och Xevious (NES-spel i 3D) i soluppgångens lands tidiga juniuppdatering.

Där kommer vi även att kunna överföra nedladdade spel, foton, ljudfiler med mera från din sin DSi till 3DS:en, något som eventuellt skulle kunna dyka upp här redan nästa vecka även om det inte är bekräftat ännu.

Exakt hur det blir får vi i vilket fall som helst svar på under tisdag nästa vecka, om ingenting oförutsett händer.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.