Microsoft utannonserade i går att de kommer att släppa en ny trådlös ratt till Xbox 360 i samband med releasen av Forza Motorsports 4.

De bilder vi fått ta del av ser minst sagt annorlunda ut och den W-formade ratten påminner en hel del om de plastrattar som släppts till Wii; som går ut på att du styr genom att svänga med kontrollen "i luften".

Lyckligtvis kommer Xbox-ratten inte att använda sig av gyrostyrning, och tanken verkar vara att du ska fästa den på ett stativ eller liknande. Om sådant medföljer vid köp är än så länge oklart, men jag skulle bli förvånad om så inte är fallet.

Om det följer med pedaler till ratten är även det oklart, men jag har svårt att se varför någon skulle välja detta tillbehör framför andra till maskinen om man inte kan gasa och bromsa med fötterna. Det skulle vara för att den tidigare officiella ratten har slutat tillverkas i så fall.

Ratten kommer i vilket fall som helst att ha inbyggd haptisk feedback och fungera med samtliga racingspel till konsolen, även om ett fåtal av dessa får nöja sig med "begränsad funktionalitet".

Den nya officiella Xbox 360-ratten släpps någon gång i oktober till ett pris på 60 amerikanska dollar, vilket antagligen innebär att det landar på ungefär 600 kronor här i Sverige.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.