Eurogamer.se på E3 2011 - Första dagen

Steven Spielberg! Hulk Hogan! Ingen Wifi!

Eurogamers utsända (Toby, Jonas och Mikael) är ju i Los Angeles på E3 2011 - världens viktigaste spelmässa. Här kommer en kort sammanfattning av deras upplevelser på mässan. Först ut är måndagens presskonferenser och den första mässdagen på tisdag.

Toby Lee

Måndagen var otroligt hektisk och rolig, med fyra presskonferenser som vi alla deltog på. Microsoft var först ut och hade en rejäl sportarena till sitt förfogande. Deras internetuppkoppling var dessutom föredömlig, vilket inte kunde sägas om Electronic Arts, Ubisofts och Sonys Wifi.

Dagen fortgick nästan på autopilot, och vi slussades mellan arenorna. Tyvärr innebar det att vi inte åt förrän vi kom fram till Sony vid fyratiden på eftermiddagen. Nästa år blir det matsäck. Dagens mest positiva överraskning var nog Tomb Raider och priset på PlayStation Vita.

Tisdagsmorgonens presskonferens hos Nintendo blandade både högt och lågt för mig. Jag fick riktigt bra sittplats på femte raden i mitten, men jag hade inte internet i ens en minut. Wii U (som låter som en siren om man säger det om och om igen) verkar lovande, fast frågan är vad de extra handkontrollerna kommer att kosta.

Sedan började mässan. Det var totalt kaosartat, högljutt och frenetiskt inne på Los Angeles Convention Center, med urlånga köer och rejält med trängsel. Tur då att jag hade inbokade träffar med Ubisoft, Square Enix och Namco Bandai och slapp det värsta. Dagens roligaste överraskning var Rayman Origins, vars förhandstest kommer inom kort.

Och när mässdagen var slut sprang jag och Mikael på Walter Day, ni vet domaren från King of Kong. Han var på otroligt glatt humör och överlämnade ett samlarkort som han dessutom signerade. Vi skippade festandet och gick tillbaka till hotellet för att skriva förtittar och förhandstester. Nu är klockan snart två på natten och det är dags att sova inför den andra mässdagen. 20 timmars arbetsdag, och värt varenda sekund.

Jonas Aronsson

E3 Expo må innehålla massvis med intressanta spel, fast mitt absolut starkaste minne återkopplas för mitt andra stora intresse - film. Samtidigt som jag stod och pratade med Microsofts PR-ansvarige över Sverige i deras bås gick självaste Steven Spielberg förbi mig. Nu när jag tänker på just det ögonblicket blir jag fortfarande knäsvag över situationen.

Trailrar är kanske det som får allra störst uppmärksamhet med tanke på att långt ifrån alla kan vara på plats, och på den fronten imponerade Battlefield 3, Halo 4, FIFA 12 och SSX. Det är givet att Electronic Arts dominerar på den fronten i och med att de hade den överlägset bästa presskonferensen, trots uteblivandet av riktigt kända människor (nej, amerikansk fotboll räknas inte).

Men jag har även fått se och spela en väldans massa titlar på bara en halvdag. Kinect-tarmen fick sitt efter en dos av Star Wars Kinect, Dance Central 2, Rise of Nightmares och Kinect Sports: Season 2, fast även mina övriga kroppsdelar är nöjda efter omgångar med bland annat Aliens: Colonial Marines, Silent Hill: Downpour och Sniper 2.

E3 har med andra ord börjat riktigt bra för min del, och då återstår det ändå för mig att få spela och titta på storheter såsom Battlefield 3 och Bioshock: Infinite.

Micke Åkesson

Äntligen fick jag vara på plats i Los Angeles för att uppleva E3. Under många år har jag drömt om att få uppleva världens största spelmässa på plats och nu är denna önska uppfylld.

Efter en lugn helg med diverse utflykter i Los Angeles var det dags att få se de stora spelföretagens presskonferenser. Dessa har jag tidigare bara sett på en skärm hemma i vardagsrummet eller i vårt lilla kontorsrum. Det blev en hektisk första dag med taxi och bussresor hit och dit för att se vad som komma skall.

Microsofts, EA:s, Ubisofts och Sonys presskonferenser kanske inte var de bästa genom tiderna, men när företagen slår på stora släggan är det svårt att inte ryckas med. När högtalaranläggningarna dundrar ut ljudet från de allra största kommande spelen är det svårt att inte sitta där med ett leende.

Visst är Battlefield 3 och Modern Warfare 3 maffiga, men Tomb Raider sparkar seriös stjärt när Lara kämpar för överlevnad. Personligen är jag också lite glad över att få se Far Cry 3. Jag gillar de båda tidigare spelen även om det fanns en del funktioner som kanske inte var helt lyckade. Missarna hoppas jag att Ubisoft har fixat till inför den tredje installationen.

Den första riktiga dagen inne i mässhallarna var lagom kaotiskt. Jag hade inte så många schemalagda träffar men fick se två spel jag verkligen ville veta mer om - Tomb Raider och Hitman: Absolution. Båda verkar riktigt lovande.

Mitt bland allt folk fick jag även se några kändisar. På väg mellan två av mässhallarna sprang jag på legendariska fribrottaren Hulk Hogan som är på plats för att göra lite reklam. I THQ:s bås fick jag dessutom syn på Tomonobu Itagaki, skaparen av Dead or Alive- och Ninja Gaiden-serierna, som stod och tittade på en ny reklamfilm för hans kommande Devil's Third.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading