Slaget träffar draken i buken som tar ett par snabba vingslag för att komma upp i luften igen.

Men den har varit för självsäker och tagit för mycket skada.Krafterna tryter och vingarna orkar inte längre bära den massiva kroppen. Dammet yr och gruset sprutar när varelsen träffar marken med ett brak. Striden är inte över men oddsen att gå segrande ur denna kamp ser klart bättre ut.

Trots att besten tappat sitt övertag från luften är den fortfarande en stark motståndare men mot en välutrustad "drakfödd" har den i slutändan ingen chans. När det hela är över ligger drakskelettet rykande på marken, det enda som återstår när dess själ slitits ur kroppen och blivit uppslukad av den drakfödde.

Elder Scrolls-serien har nått den stora massan under de senaste delarna och den fjärde delen, Oblivion, fick ett mycket positivt mottagande men delade även upp spelarna i två läger. Det fanns de som oavkortat älskade spelet och de som inte riktigt uppskattade vissa funktioner i spelet, till exempel att fienderna anpassade sig till din nivå.

En kort stund in i E3-presentationen av den femte delen, The Elder Scrolls V: Skyrim ser vi ett exempel på att motståndarna inte följer dig hand i hand när det kommer till styrka. En drake väntar på oss utanför en ruin uppe i bergen.

Den attackerar och tvingar till reträtt in i ruinen. Drakar kommer att vara ett återkommande och viktigt tema i Bethesdas kommande spel och de är inte att leka med.

De patrullerar det vidsträckta landet - som gett spelet dess namn - helt dynamiskt och oskriptat. Men var inte orolig att du kommer att stöta på dessa monster i tid och otid för spelvärlden är extremt stor och sträcker sig så långt ögat kan nå.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.