Cliff Bleszinski - mannen bakom Gears of War - lär ha fått frågan huruvida nyss nämnda spelserie skulle kunna dyka upp till PS3 fler gånger än vad han kan räkna till.

Inte minst under årets E3, då det faktiskt gick vaga rykten om att detta skulle kunna ske.

I en intervju med IndustryGamers tröttnade han dock och klargjorde en gång för alla det som PS3-ägarna redan visste men inte ville erkänna: "det är inte en chans att Gears of War dyker upp till PlayStation 3 inom en överskådlig framtid!".

Anledningen är lika självklar som uppenbar fortsatte Bleszinski, "Vi (Epic) har en riktigt bra deal med Microsoft, och de är väldigt bra att samarbeta med...".

Ryktet kring att Sony skulle få ta del av Epics berömda kugghjul startade troligtvis på Game Developers Conference tidigare i år, då Bleszinski berättade att han "skulle älska att ta Gears of War till PS3". Nu i efterhand förklarar han dock detta som lite utav ett PR-trick som skapade "spännande nyhetsrubriker".

I dag vill Cliffy B, som han tidigare kallades, helst bara begrava frågeställningen kring ett Gears of War till PS3, precis som hans tidigare nämnda smeknamn.

En annan fråga han också vill slippa besvara fler gånger är om det tredje spelet i serien blir det sista någonsin - svaret på den frågan är att det är den avslutande delen på trilogin, men högst sannolikt inte sista spelet med Gears of War i titeln.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.