En Xbox 360-version av Minecraft med Kinect-stöd visades som bekant upp på E3 förra veckan, och idag avslöjades vilka utvecklare som fått äran att konvertera spelet till konsol, nämligen 4J Studios.

Studion har tidigare konverterat Nintendo 64-spelen Banjo Kazooie och Perfect Dark till Xbox Live Arcade, och låg även bakom PS3-versionen av Bethesdas The Elder Scrolls IV: Oblivion. I mitt tycke är detta väldigt välgjorda portningar så kompetensen för att överföra Minecraft från PC till konsol finns garanterat där.

Markus "Notch" Persson som skapat originalversionen av Minecraft är uppenbarligen av samma åsikt, och i ett twittermeddelande berättade han i dag att han tycker att 4J Studios "har väldigt god mentalitet och är väldigt talangfulla". Han medgav även att han verkligen gillar deras tidigare verk, samt att det är en fördel att utvecklarna arbetat tätt tillsammans med Microsoft tidigare.

Minecraft dyker upp med Kinect-stöd på XBLA någon gång i vinter, och utlovas vara unikt utformat för Xbox 360, och inte bara en simpel portning av ett PC-spel till konsol.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.