Det går starka rykten kring att rymdeposet Mass Effect 3 kommer att innehålla ett samarbetsläge för fyra spelare.

Enligt källor till vår brittiska modersajt rör det sig i så fall om ett avskiljt spelläge som inte inkräktar på singelspelarkampanjen, och som kommer att innehålla "tävlingsinriktade element".

Mest troligt i nuläget är att det handlar om ett spelläge i stil med Gears of War 2:s Horde Mode, som går ut på att fyra spelare tillsammans ska försöka överleva horder av fiender som dyker upp i olika vågor på trånga banor. Det skulle i så fall kanske inte vara helt olikt den simulator som fanns med i det nedladdningsbara avsnittet Pinnacle Station till det första Mass Effect, även om det endast var för en spelare och förhoppningsvis uppdelat i betydligt kortare sessioner.

En av källorna påstår att det är BioWare Montreal som ligger bakom flerspelardelen i Shepards universum, och då kanske inte bara som en del av Mass Effect 3 utan eventuellt som ett helt eget spel.

När Eurogamer konfronterade BioWare på E3 förra veckan angående ett fyrspelarläge i Mass Effect 3 ville de inte kommentera frågan.

Däremot medgav företagets Ray Muzyka att idén med flerspelarläge i Mass Effect minst sagt är intressant, och att det är ett element som BioWare överväger i alla deras olika spel och varumärken.

Hur det blir i Mass Effect 3:s fall får vi förhoppningsvis svar på innan början av nästa år, då spelet äntligen släpps den 6 mars om allt går enligt planerna. Titeln var tidigare tänkt att släppas redan i år, men då BioWare ville vara säkra på att den tredje och avslutande delen blir det största, kraftigaste och bästa kapitlet i serien valde de att senarelägga releasen. Det är i alla fall förklaringen spelets exekutiva producent Casey Hudson gav i samband med att förseningen utannonserades.

Ser du fram emot ett eventuellt flerspelarläge i Mass Effect?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.