Den lättaste svårighetsgraden i The Witcher 2: Assassins of Kings kommer att bli lättare på Xbox 360 än i PC-versionen.

Spelet är en av få titlar som lyckats med bedriften att få högsta betyg här på Eurogamer.se, och Roberth menar i sin recension av PC-versionen att det är såpass bra att alla andra rollspel bleknar i jämförelse.

Men det finns en punkt detta fantastiska rollspel fått lite kritik för, och det är dess snäva inlärningskurva. Inledningen av äventyret kan kännas som att gå rakt in i en vägg för den oerfarne spelaren, och även om spelet blir lättare efter ett tag har nog många skrämts bort från titeln på grund av den kanske för svåra inledningen.

Detta vill spelets skapare CD Projekt givetvis råda bot på, och de har redan släppt uppdateringar som sänker svårighetsgraden på spelets prolog och jobbar för fullt för att balansera svårighetsgraden i såväl PC-versionen som den kommande Xbox 360-konverteringen.

Framför allt ser de just nu över spelets lättaste svårighetsgrad: easy mode. "Det ska vara lätt att ta sig igenom spelet på easy mode", som Tomasz Gop från CD Projekt själv uttryckte det för våra brittiska kollegor på Eurogamer.net, och visst låter det som ett logiskt resonemang.

Utöver förändringarna som är på väg till PC-versionen kommer den kommande konsolkonverteringen även att innehålla massvis med exklusiva lösningar för att göra spelet mer lättillgängligt och smidigare för konsolspelare enligt Gop, men nämner inte hur detta ska gå till. Han försäkrar oss dock att det kommer att bli mer än en simpel portning då utvecklarna har en lösning på de stora skillnaderna mellan handkontroll och mus med tangentbord.

Han var dock noga med att poängtera att de som är ute efter en utmaning kommer att få samma hårda motstånd oavsett format.

"Spelet kommer utan tvekan att vara hardcore på de högre svårighetsgraderna", lugnade han fansen med. "Men på den lättare svårighetsgraden kommer spelet att bli något smidigare på Xbox 360 än till PC. Det är bara positivt att kunna erbjuda både nybörjare och veteraner samma upplevelse, och vi vill göra spelet mer tillgängligt för alla."

The Witcher 2 släpps förhoppningsvis senare i år för dig som tänkt spela det till konsol. PC-versionen går som bekant redan att köpa.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.