Call of Duty: Modern Warfare 3

Vi tar en rejäl titt på höstens storspel

Den mörka Londonnatten blir bara ännu mer dyster på grund av det tunga regnet som öser ner. Men för de två insatsstyrkorna som växelvis rycker fram nere i den dåligt upplysta gränden är mörkret och skyfallet en välsignelse i förklädnad.

Regnets trummande dämpar det lilla ljud de vältränade stridsmaskinerna lämnar ifrån sig. Det här är ett utmärkt tillfälle att slå till mot en fiende som till synes har allt i sin ringhörna.

Ingen blev förvånad när Activision till slut visade upp Call of Duty: Modern Warfare 3 förra månaden. Frågan är istället vad serien kan sätta emot det andra stora militärskjutaren som släpps i höst, ärkerivalen Battlefield 3.

Att Activision lägger massivt krut på sin bästsäljande serie märktes på E3 för två veckor sedan då deras stora bås i praktiken kändes som det byggts enbart för att visa upp spelet från sin bästa sida. Men bakom kulisserna väntade en presentation av två banor från spelet. Den första var det uppdrag som visades upp på Microsofts presskonferens och som tar vid bara några timmar efter händelserna i Call of Duty: Modern Warfare 2.

Där fick vi följa ett antal elitsoldater i deras uppdrag att oskadliggöra en ubåt på väg upp genom Hudsonfloden till Manhattan. Målet var sedan att anfalla ubåten och avfyra dess kärnvapen mot fienden. Efter att vi sett soldaterna slå ut besättningen och avfyrat missilerna följer en hektisk båtjakt med överblick av ett krigshärjat New York.

Nästa uppdrag var av en lite annan karaktär. Denna gång fick vi följa två grupper från den brittiska specialstyrkan SAS som infiltrerade hamnen Canary Warf i ett regntyngt London. Detta uppdrag är - som sig bör när det gäller dessa soldater - lite mer fokuserat på att slå ut fienderna tyst och effektivt. Här fick vi även se exempel på understöd från luften genom obemannade drönare som ger dig viktig information om det närliggande området.

Men actiontörstade spelare ska inte misströsta. Även detta uppdrag avslutades med en hektisk jakt genom staden, denna gång genom Londons tunnelbanesystem. Och slutet var riktigt storslaget.

Precis som tidigare delar känns Modern Warfare 3 som en actionrökare av rang, och överlag känns faktiskt det mesta igen från de tidigare delarna. Det är snyggt, röjigt och adrenalinpumpande, men jag såg heller inget nytt. Det skulle väl vara att händelserna är mer globala och utspelar sig i en värld i fullt krig. Det handlar inte längre om en semi-isolerad konflikt i USA utan kommer att utspela sig i flera kända storstäder.

Redan under förra delen kände jag att utvecklarna återanvänt flera delar från det numera klassiska Call of Duty 4: Modern Warfare. Även om detta kommer att bli en succé tror jag att utvecklarna på Infinity Ward, Raven Sofware och Sledgehammer Games får vara lite försiktiga med att återupprepa sig allt för mycket.

Hur som helst kommer vi säkert att få vara med om en spektakulär berg- och dalbana när spelet släpps till PlayStation 3, Xbox 360 och PC den 8 november i år.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Rainbow Six Siege

Alex har opererat multiplayer i kommande storspelet

FeatureSå var Microsofts Gamescom-konferens

Microsoft matade oss med flera spelsessioner men i stort sett inga överraskningar

FeatureArtikel: Här är varför du ska se fram emot Doom

Vi går igenom spelets bakgrund och tar upp varför du bör vara taggad inför rebooten.

FeatureFörtitt: Homefront: The Revolution

Kommer Dambuster Studios revolutionera sättet vi spelar co-op online?

RekommenderatRecension: Halo 5: Guardians

Microsofts gröna supersoldat är redo för en ny generation.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading