Det första The Darkness utvecklades av svenska Starbreeze, som numera jobbar för fullt med andra projekt. Nu har Digital Extremes tagit på sig ansvaret att ta fram uppföljaren, The Darkness II, som utspelas två år efter det första spelet.

Jackie Estacado har nu tagit över som överhuvud i sin maffiafamilj, och styr den med järnhand. Ni som kört originalet eller läst serietidningen vet att hans kropp har tagits i besinning av helvetiska krafter, som gett honom övernaturlig styrka. Och möjligheten att krossa alla sina fiender på de mest finurliga sätt.

Två år har gått sedan slutet av The Darkness, och du ställs nu inför en ny motståndare. De kallas för The Brotherbood och är ett tusenårigt sällskap som tidigare försökt fånga mörkret för att förgöra det, men som sedermera korrumperats av dess makt och som nu vill nyttja den bäst de kan.

Deras ledare Victor Velante har kidnappat Jackie för att få kontroll över Jackies kraft, som han lyckats hittills lyckats tämja. Men nu frigörs den och det är dags för nya våldsamheter.

Jackie har hållts fången i ett stort nöjesfält, och under hans väg tillbaka till sina kvarter får han slå ned de många brödraskapsmedlemmarna. De är lite smartare än fienderna i det första spelet, främst eftersom de faktiskt vet vad de slåss mot.

Eftersom Jackies mörka krafter endast fungerar när det inte är ljust får du bland annat slåss mot stora strålkastarbärande fiender, samt att du måste undvika ljusgranater och andra föremål som sätter dina specialförmågor ur spel.

I de fallen krävs det att du använder hederliga skjuteldvapen för att skingra ljuset och få ett övertag, och sedan är det fritt fram att lemlästa fienderna på allsköns möjliga sätt.

Till nyheterna hör så kallad "quad-wielding", vilket innebär att Jackie kan använda två skjutvapen och två mörkertentakler samtidigt i strid, vilket borgar för ännu mer spektakulära avrättningar.

Små darklings-varelser dyker också upp och ger lite extra krydda till tillvaron, bland annat genom att skända fiendekropparna. Tentaklerna kan fortfarande äta hjärtan, vilket ger mer kraft och möjlighet till fler egenskaper via uppgraderingar. Till exempel kan förmågan "Heart of Darkness" göra så att du kan se genom väggar.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Comments (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Samarbetsläge i The Darkness II

Använd mörkrets krafter tillsammans i uppföljaren

Eurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

Super Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?

Annons