Ett stort grattis till Bethesda Softworks som igår firade att det var 25 år sedan de skapades. Bethesdas egen PR-chef Peter Hines verkade helt ha missat jubileumet och twittrade att "jag har blivit informerad av Todd Howard att Bethesda bildades för 25 år sen idag. Jag vet inte hur han vet det här, eller hur jag inte vet det, men hurra!".

Bethesda är idag framför allt kända för deras rollspel i första person, det är företaget bakom Elder Scrolls-serien och det var även Bethesda som tog ödemarken till den tredje dimensionen med Fallout III. Fast de hade god erfarenhet av post-apokalyptiska världar redan innan Fallout III. Den här skribenten minns mycket väl The Terminator: Future Shock från 1995 och undrar om kartongen finns kvar i pojkrummet hemma hos mor och far.

Bethesda har vuxit de senaste åren, både genom tidigare nämnda Elder Scrolls och Fallout, men även genom att de köpt upp speltillverkare som Arkane Studios, Shinji Mikami's Tango Gamework och även det legendariska id Software som gav oss Doom och Quake.

Så idag firar vi Bethesda med pompa och ståt, önskar dem fortsatta framgångar och inväntar med spänning deras släpp av Rage i oktober, Prey 2 nästa år, men framför allt Elder Scrolls V: Skyrim som släpps den elfte november.

Ett fyrfaldigt leve! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.