Minecraft beta 1.7 är här.

Den stora nyheten i patchen är introduktionen av kolvar eller pistons. Kolvarna fungerar på så sätt att när de läggs ut på kartan och du drar i spaken så trycks en kolv ut från blocket och knuffar på det som står i vägen.

De kan även vinklas uppåt och fungerar då som katapulter för människor och vissa olika sorters block. En annan nyhet är saxen du kan klippa löv och får med.

Notch skriver på sin blogg att "äventyrsuppdateringen", eller patch 1.8, fortfarande är ganska långt borta. Men han berättar lite om vad vi kan vänta oss.

"Uppdateringen är ganska stor och kommer förändra hur vi spelar Minecraft. Den kommer att fokusera på att göra utforskning och strid mer givande och försöka skapa en större känsla av äventyr i spelet", sade han.

Han berättade också att några intressanta saker som är på väg är en ny typ av farmande och byar med AI-styrda spelare.

Minecraft beräknas släppas i november.

Full lista över nyheter i patch 1.7:

  • Kolvar
  • Eld eller Redstone behövs nu för att spränga TNT
  • Staket kan staplas
  • Saxar kan användas för att plocka upp lövblock
  • Saxar kan användas för att klippa får utan att skada dem
  • Får tappar inte ull av att bli slagna

Mer på Notchs blogg.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.