Assassin's Creed Revelations

Ezios sista äventyr

För att vara en spelserie som fokuserar på en 2000 år lång historia har väldigt mycket tid lagts på dess andra hjälte, Ezio Auditore di Firenze.

Efter det utmärkta Assassin's Creed II blev åtminstone jag förvånad över att se honom i huvudrollen i Assassin's Creed: Brotherhood (8/10). Spelet var väldigt kompetent, men bidrog inte med mycket nytt. Och de få nya sakerna förändrade inte heller själva spelet nämnvärt.

Så Ubisofts beslut att göra Ezios äventyr till en trilogi lämnar nog många förundrade. Inte minst då han numera är 50 år gammal, utan att det för den sakens skull påverkar hans fysiska egenskaper. Detta trots att medellivslängden under tidigt 1500-tal var runt 40 år. Och till skillnad från Snake i Metal Gear Solid-spelen lider han inte av några ålderskrämpor.

"Så gammal är han inte. Se honom som den ultimata lönnmördaren. Han är mer fokuserad, och hans sinnen är skarpare än någonsin", säger spelets Lead Designer Alexandre Breault som presenterar spelet för mig. Nåväl, det är ju en fiktiv berättelse, och jag får väl köpa att djupdykandet ned i Desmonds DNA till hans förfäders liv gör att det är okej att hoppa över vissa teknikaliteter.

Men det gör också att det känns väldigt mycket som ett billigt sätt att fortsätta berättelsen utan att behöva problematisera användandet av herr Auditore igen.

När jag frågar vad som ska locka spelarna denna gång får jag som svar att det är mer av allt. För det första kommer Altaïr - huvudpersonen från det första spelet - att vara spelbar, och deras två berättelser kommer att vara sammanflätade på ett eller annat sätt. Det verkar till och med vara så att det är Ezio som får uppleva Altaïrs minnen, vilket är så meta att jag faktiskt får lite ont i huvudet när jag tänker på det.

Även Desmond kommer att vara spelbar, och efter händelserna i slutet på Assassin's Creed: Brotherhood är jag nog inte den enda som är otroligt spänd över att få veta vad som har hänt i nutiden - eller den inte särskilt avlägsna framtiden i alla fall.

Sedan blir det mer vapen- och gilleshantering. Du kan skapa bomber av alla de slag, och med det nya kroksvärdet kan du inte bara slåss bättre, utan den kan användas till att åka ned för vajrar, samt förbättra klättringen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Toby Lee

Toby Lee

Contributor

Relaterat material

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

RekommenderatRecension: Star Wars: Battlefront

Robert har skjutit skumma rebeller och Ewoker har kastat sten på hans huvud. Läs vad han tyckte om det här!

RekommenderatRecension: Gears of War 4

Dra igång motorsågarna igen.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Tävling: Vinn kritikerrosade Uncharted 4: A Thief's End och en t-shirt!

Är du redo för det största äventyret någonsin?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading