Nintendo kommer att använda sig av utgivarnas egna nätverk när det kommer till onlinespel på Wii U. Amerikachefen för Nintendo, Reggie Fils-Aime säger till Forbes att Wii U kommer erbjuda ett mycket mer flexibelt system än vad vi är vana att se.

"Vi har sett vad våra konkurrenter har gjort och vi har erkänt för oss själva att vi behöver göra mer online. Vi kommer börja med vår eShop på Nintendo 3DS och vi fortsätta bygga på vår onlinekompetens. För Wii U kommer vi ta det ett steg längre, och vad vi gör är att skapa ett mycket mer flexibelt system som kommer tillåta oberoende utgivare att ta fram sina bästa tillvägagångssätt", sa Reggie.

Han fortsatte med att berätta hur de vill undvika en situation där utgivare har sitt eget nätverk och måste bråka med plattformsinnehavarna vill de istället välkomna det, för de vill ha det bästa och smartaste lösningarna från tredjepartsutgivarna.

Exempel på mer stängda nätverk är Xbox Live som tvingar utgivare att använda sig av Microsofts infrastruktur och system när det kommer till onlinespel. PlayStation Network är känt för att vara lite mer öppet. Till exempel släppts den kommande mmo-shootern Dust 514 till PlayStation 3 för att utvecklaren CCP säger att Sony har lättat på sina regler en aning.

Hur Wii U kommer fungera online är dock långt ifrån klart än. Nintendos president Satoru Iwata sa att de siktar på att ge varje utgivare friheten att göra vad de vill med sina spel i ett onlineutrymme.

"Vad vi hittills kommit fram till när vi talat med olika utgivare, är att de saker som de olika utgivarna vill göra är faktiskt väldigt olika. Vår nuvarande riktning är att vi kan ta tillvara på tredjepartsutgivarnas önskemål och skapa ett system som är flexibelt nog att låta dem göra de saker som de kan vilja göra", sa Satoru Iwata.

Nintendo berättade för Eurogamer redan på E3 att Wii U kommer erbjuda en kraftigt förbättrad onlineupplevelse än sin föregångare.

Wii U kommer släppas under 2012, men inte före april. Den kan redan förbokas med ett preliminärt pris på 4995 kr i vissa affärer.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.