Skyrim blir mer lättillgängligt än Oblivion

Men det blir inget casualspel

Todd Howard, skaparen av Fallout 3 och Elder Scrolls-serien, har i en intervju med Gamasutra pratat om tillgängligheten i nya Elder Scrolls: Skyrim. Spelserien har fått en del kritik för att det är svårt att komma in i den. Howard säger att det som händer i Oblivion är att folk startar spelet och efter tre, fyra timmar känner de att de valt fel och känner att de måste starta om och att det är något som de vill ändra på. Men det verkar inte som att det handlar om någon fördumning ā la Deus Ex 2.

"Ärligt talat är det inget vi fokuserat på hemskt mycket eftersom att vi vet att vi har en ganska stor publik när vi gör spelen precis som vi vill göra dom. Vi vill göra Skyrim för vem det än är som spelar. Även om du spelat Elder Scrolls-serien förut så har du ändå inte spelat det här spelet, så du vet inte vad en färdighet gör än", säger Howard.

Han fortsätter med att säga att vad de vill göra är att undvika förvirring, inte att göra det mer tillgängligt.

"Vi vill bli av med all förvirring för den som spelar. Vad vi försöker göra nu är att leda in spelaren mer i det än vad vi gjort tidigare. I våra spel och andras får spelaren en karaktärsmeny som säger "Vem vill du vara? Vilka krafter vill du ha?" och spelarna tänker "Jag vet inte, jag har ju inte spelat spelet än!"

Han avslutade intervjun med att säga att han tror på hardcore-spel och inbitna spelare.

"Om du tittar på Call of duty, som är världens populäraste spel så är det när allt kommer omkring ett riktigt hardcorespel. Det har rollspelselement i flerspelarläget, du skapar klasser och väljer perks. Jag tror att publiken finns där och vi tenderar att göra våra spel för såna som oss själva och andra som spelar väldigt mycket spel."

Så, tycker du att rollspel i allmänhet och Elder Scrolls-spelen i synnerhet är för svåra att komma in i?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.

Relaterat material

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Killen som gav bort fem kilo kapsyler får spela Fallout 4

Stort grattis till skitroligt initiativ!

Eurogamer Live: Paragon

Följ med Petter Hansson Frank när han tar sig an Epics kommande MOBA.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading