Metacritics grundare medger problem med betygsättningen

Lösning: "Recensera all skit också"

Marc Doyle, en av Metacritics grundare fick möjligheten att försvara sin sidas ifrågasatta betygssystem och sin roll i industrin på en podcast vid namn A Jumps B shoots. Podcasten har tidigare riktat stark kritik mot Metacritic och sagt att sajten inte är bra för spelindustrin eller journalisterna och att de har för mycket makt.

Han försvarar sig genom att säga att själva sidan inte är problemet men att den kan användas på fel sätt. Betygen ska inte vara anledningen till varför vissa spel får uppföljare eller inte, det ska vara en guide för konsumenterna när de funderar på vilket spel de ska köpa.

Han tycker att problemet med betygssystemet främst ligger i vilka spel som betygsätts. Kritiker recenserar oftast bra spel, det resulterar i att alla vet skillnaden mellan en åtta och en nia, men väldigt få vet skillnaden mellan en trea och en fyra.

Recensera all skit” tycker Doyle är lösningen på problemet. ”På så sätt får vi samma precision på den lägre skalan som den högre och då får vi en bättre förståelse över vad som egentligen är medelmåttigt”.

Här på Eurogamer - som listas på Metacritic som en av tre svenska publikationer - har vi ett betygssystem som liknar metacritics där 5 av 10 verkligen är medel. Det kan ni kan läsa om här.

Podcasten med Marc Doyle hittar ni här, lyssna för mer detaljer.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading