De flesta skulle kanske vara lite återhållsamma med hur kul de tycker att det är när ett hundra miljoner av deras kunder får sin personliga information stulen av hackare. Information som inkluderar kundernas kreditkortsnummer. Återhållsamhet var dock inte Sony-chefen Tim Schaaffs nyckelord när han pratade om attacken på Venturebeats årliga konferens i San Fransisco.

"En bra erfarenhet och en riktigt kul grej, jag skulle däremot inte vilja göra det igen", säger Schaaff.

Schaaff förklarade sitt uttalande med att han tyckte det var viktigare att hantera efterspelet från hackerattacken, genom att till exempel kommunicera med användarna, än att ha ett nog säkert nätverk. Frågan är hur många användare av Playstation Network som håller med honom.

Förutom att Sony kritiserats för deras dåliga säkerhet har de även fått kritik för att de var så långsamma med att gå ut med information om vad som hänt. Det tog nio dagar för dem att berätta för sina användare att de blivit hackade och bestulna på känslig information.

Läs mer på Venturebeat. En sammanfattning av alla nyheter om PSN-krisen finns här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.