Glenn Watson, före detta chefsprogrammerare hos den mobila speltillverkaren Gameloft, har sagt till games.on.net att företaget ibland tvingar sin personal till 120 timmars arbetsveckor.

Vissa veckor arbetade jag mellan 100 och 120 timmar per vecka. Att börja 09:30, gå hem 02:30 för att sova och komma tillbaks till kontoret klockan 08:30 för att börja jobba igen var ingenting ovanligt”, säger Glenn Watson.

Det var efter att ha jobbat fjorton timmar om dagen, sju dagar i veckan, fyra veckor i sträck som jag insåg att jag måste säga upp mig”.

Att arbeta så mycket är långt över vad Nya Zeelands hälso- och säkerhetslagar tillåter. De säger bland annat att det är olagligt att arbeta mer än tolv timmar om dagen. Watson rapporterar att vissa skift var upp till 24 timmar långa.

Gameloft, som har samma ägare som Ubisoft, är kända bland annat för sina mobila versioner av Assassin's Creed som de vann Spikes Game of the year för år 2007 och deras mobila version av Rayman.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.