Brendan McNamara, medgrundare av Team Bondi, har gått ut med att Cole Phelps i L.A. Noire egentligen skulle ha jobbat på två polisavdelningar till men att de var tvungna att ta bort det på grund av att det skulle ha krävts två Blu-ray-skivor, vilket enligt McNamara är tabu.

"Vi hade både bunko och burglary planerat, bunko är bedrägeri och burglary är inbrottstjuvar och sånt. Vi hade hela elva uppdrag som vi hade skrivit och designat till en viss del. Vi hade till och med ritat upp dem. Men vi kom till en punkt där vi aldrig skulle fått in allt på en Blu-ray", säger McNamara till PSM3.

I spelets finns fortfarande dialog som vittnar om att Phelps skulle varit på burglary precis innan homicide.

Andra idéer som var tvungna att skrotas var ett slags straffsystem som gjorde att ifall du presterade dåligt på ett fall skulle polischefen skälla ut dig och skicka ut dig på gatan för att ta fast fortkörare och rånare ett tag.

Något som hade kunnat tysta viss kritik som spelet fick angående att det inte skulle spela någon roll hur bra du löste fallen och att det saknades motivation till att vara duktig i spelet.

Det bedömdes dock vara för distraherande för att ta med i spelet.

Mikael Åkesson recenserade spelet vid släppet, och tycker att L.A. Noire "har lyckats fånga den nattsvarta filmgenren perfekt".

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.