Epic gick med ekonomisk förlust på Bulletstorm säger Mike Capps, chef på Epic. Han ångrar däremot inte att han gav projektet grönt ljus istället för att låta folket på People Can Fly pressa ut mer material till Gears Of War.

"Studion levererade jättebra innehåll, nästa sak vi gör med People Can Fly kommer att bli jättebra", sade Capps.

Det är tråkigt att höra att ett så pass bra spel gick med förlust. Bulletstorm fick 8/10 i betyg här på Eurogamer.se och är hittills en av 2011 års höjdpunkter.

Med sin extremt överdrivna action, och klara färger kändes det som motpolen till de verklighetstrogna gråa förstapersonsskjutare som kommit att dominera de senaste åren.

"Bulletstorm är inget spel du spelar för att uppleva fantastiska karaktärer med djup och intressant bakgrund. Nej, du spelar Bulletstorm till största del för att Skill Shot-systemet är ett smärre genidrag. Jag vet inte om det kommer att kopieras i andra spel, då det blir lite svårt att motivera samma belöningssystem för att brutalt mörda icke-nationalitetsbestämda araber i nästa militärskjutare", skrev vi i vår recension.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.