Vissa konsolspelare har varit upprörda över att Battlefield 3 ritas upp i 30 fps (bilder per sekund) när dess största konkurrent Call of Duty: Modern Warfare 3 ritas upp i 60 fps.

Karl Magnus Troedsson från Dice pratade med Gamingexaminer och sa att spelet hade kunnat köras i 60 fps men de ville inte göra sina spelare besvikna på grafik eller innehåll.

"Vi tog ett medvetet beslut om att köra spelet i 30 bilder per sekund på konsolerna. Det är inte ett tekniskt problem med att få spelet att gå i 60 bilder per sekund, men vi gör det här till fördel för den höga mängd spelare på kartan, de stora kartorna, den massiva mängd fordon, den väldiga förödelsen man kan skapa och så vidare", sade Troedsson.

Med förödelse menar Troedsson alltså den förstörbara omgivningen, hur man till exempel kan skjuta bort fasaden på ett hus för att se alla som ligger gömda där inne.

Han förklarade också varför Battlefield 3 fungerar bra i 30 fps genom att säga att "Battlefield 3 är lite långsammare än andra hetsiga skjutarspel som finns idag och därför passar det bra med den här bildfrekvensen".

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.