PC-versionen av Driver: San Francisco kräver en konstant anslutning till internet, har utgivaren Ubisoft sagt via deras officiella twitterkonto.

Utgivaren har haft ett par duster med PC-spelare tidigare på grund av deras kopieringsskydd. Senast var det spel som The Settlers 7 och Assassins Creed II som också krävde konstant internetanslutning.

Trots att spelet släpps samtidigt på PC och konsoler drar alltså PC-versionen det kortaste strået den här gången också. Men gräset är inte mycket grönare på andra sidan. Ubisoft använder sig av sitt Uplay Passport som du behöver för att spela online på konsol. Det ingår förvisso om du köper spelet nytt, men kostar knappa hundralappen om du införskaffar det begagnat.

Blizzard har löst problemet med kopieringsskydd på ett helt annat sätt och bakat in det i en tjänst som konsumenterna är nöjda med. Jag tycker Ubisoft har mycket att lära om hur man skapar en bra relation med sina konsumenter, vad tycker du?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.