Som vi tidigare rapporterat om här på Eurogamer.se kommer Nintendos 3DS att genomgå en prissänkning den 12 augusti. Har du redan köpt konsolen till det gamla priset får du dock hela tjugo gratisspel som kompensation - förutsatt att du anslutit dig till Nintendo eShop innan det nedsatta priset finns ute i handeln.

Att det rör sig om tio NES-spel och tio GameBoy Advance-spel visste vi redan, men hela listan på vilka specifika titlar det rör sig om är ännu inte officiell.

I dag uppdaterade dock NintendoWorldReport denna lista med två tidigare hemliga spel, och Kirby- respektive Mariofans lär bli nöjda då det rör sig om två så populära titlar som plattformsspelen Kirby & The Amazing Mirror och Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3. Ironiskt nog är sistnämnda titeln en konvertering av just ett NES-spel, som förvisso innehåller en hel del bonusmaterial och bredare bildformat, men teoretiskt sett får vi alltså elva NES-spel istället för tio.

Nåväl, listan över hittills bekräftade NES-titlar ser i vilket fall ut som följande i nuläget: Super Mario Bros, Donkey Kong Jr, Balloon Fight, Ice Climber och The Legend of Zelda.

Listan på GBA-spel består hittills av Yoshi's Island: Super Mario Advance 3 (konvertering från Super Nintendo-version), Mario Kart: Super Circuit, Metroid Fusion, WarioWare Inc: Mega Microgames och Mario vs Donkey Kong.

Nintendo har än så länge inga som helst planer på att göra nyss nämnda titlar tillgängliga för andra än deltagare i ambassadörsprogrammet (läs: de som har köpt maskinen före den 12 augusti), vilket är synd för senare anhängare då det är fantastiskt bra spel det rör sig om i min mening.

Vilka fler spel tror och hoppas ni kan fylla ut listorna? Personligen hoppas jag på GBA-konverteringarna på två av världens bästa spel, nämligen Super Mario World: Super Mario Advance 2 och The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.