Nintendo oroliga inför prissänkning av 3DS

Rädda att det ska påverka Wii U

Det var på ett möte för investerare som Nintendos VD Satoru Iwata uttryckte oro för att potentiella köpare av Wii-U kommer vänta sig en prissänkning baserat på den nyliga prissänkningen av 3DS.

"Med tanke på inflytandet på Wii-U, så måste vi ytterst seriöst tänka på att anpassningen av priset kan skada förtroendet från kunder som köpt ett Nintendo 3DS precis efter lansering.

Jag känner mig ytterst ansvarig för det. Vårt beslut att sänka priset har bi-effekten att när Wii-U släpps kanske folk tänker att de kan få en prissänkning om de bara väntar."

3DS som släpptes i Europa i slutet av mars kommer att få en prissänkning med nästan 30 procent i augusti, alltså en ganska massiv förändring på kort tid.

De som redan köpt konsolen kommer att få ersättning i form av ett gratisspel och dessutom bjuder Nintendo på 10 stycken gratis retrospel genom deras nedladdningstjänst.

Hur kommer du att göra? Ska du vänta eller förboka?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading