Notch, svensken bakom Minecraft, har ett annat spel på gång. Scrolls heter det - och han ansökte om detta varumärke samtidigt som han ansökte om Minecraft.

Notch har nu fått ett 15 sidor långt brev från Bethesdas advokater där de kräver att han ska sluta använda namnet eftersom det inkräktar på deras spelserie The Elder Scrolls i vilken Oblivion och kommande Skyrim ingår.

Om han inte slutar hotar de att stämma honom. I brevet står att de redan betalt in nödvändiga avgifter till svensk domstol och väntar på hans svar.

Notch skriver själv på sin blogg:

"Först och främst så älskar jag Bethesda. Jag antar att allt det här svamlet är deras advokater som beter sig som advokater, och ett resultat av hur upphovsrätten är utformad.

Jag antar att det här är ett mer eller mindre automatiserat svar på att vi ansökt om varumärket."

Notch blev kontaktad av Bethesda redan när han först ansökte om varumärket. Han säger vidare att han håller med om att ordet Scrolls är en del av varumärket, men att han som spelare aldrig ansett att Bethesdas spelserie har särskilt mycket med "scrolls" (textrullar) att göra - och att det inte heller har med Bethesdas marknadsföring eller företagsprofil att göra.

"Vi kollade upp lite grejer och insåg att de inte hade särskilt mycket att komma med, men vi tog det fortfarande väldigt seriöst.

Vi föreslog en kompromiss där vi gick med på att aldrig sätta några ord framför Scrolls och istället kalla uppföljare och annat för saker som 'Scrolls - Bananexpansionen'. Jag är inte säker på om vi fick något svar på det."


Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.