Det har redan gått ett år sedan vi besökte Gamescom 2010 - det första riktigt stora spelevenemanget vi rapporterade ifrån på plats. Jonas, Micke och Joakim har landat i dunkla Köln och har slipat pennorna, packat upp sina väskor på hotellet och laddar nu för att se och testa de mest intressanta spelen.

Idag är det dags för presskonferenserna, som vi kommer att rapportera från Live, och imorgon börjar första dagen.

Här listar vi de saker vi mest ser fram emot allra mest under Gamescom 2011.

Jonas Aronsson - Redaktör

Spela Battlefield 3

Läsare av mina texter vet hur mycket jag vurmar för Battlefield: Bad Company 2, och givetvis längtar jag efter att igen få spela Battlefield 3. Den här gången hoppas jag att konsolversionen erbjuds, eftersom jag inte spelar med min PC hemma och att jag därför vill få känna en vanlig handkontroll och hur den klarar av att hantera Electronic Arts stora monster.

Intervjuer

Sedan vi startade Eurogamer Sverige har jag flera gånger fått möjligheten att intervjua människor bakom kulisserna, och det är något som har gett mig en blodad tand. Ibland kan det bli tråkigt om en pr-person måste sitta bredvid och avbryta bara för att jag ställer utmanande och vågade frågor, men oftast kan det bli en kärnfull diskussion där jag och våra läsare får veta saker om spel som du inte kan hitta på någon annan svensk sajt.

Darksiders 2

Innan släppet av Darksiders var THQ känt för sina dåliga spel baserade på filmlicenser, men även en allmän kvalitet som oftast resulterade i mindre smickrande resultat. Därför blev jag och många andra förvånade när det visade sig att bolaget faktiskt kan släppa riktigt bra spel i och med Darksiders och många titlar efteråt. Just därför blir jag extra nyfiken på vad de har åstadkommit med uppföljaren.

Träffa personer för första gången (tidigare enbart via mejl)

Inom branschen är det extremt vanligt med mejl, och i vissa fall telefon, vilket gör att jag inte har träffat mina internationella kontakter. Mässor tenderar dock i att ändra sådant, och under årets Gamescom har jag bokat in ett flertal möten där jag äntligen får träffa flera av dessa människor för första gången. Men jag är fortfarande lite nervös för att träffa Michael Myers, trots att han inte är den där personen från Halloween-filmerna. Eller?

Galna saker i öppna mässhallen

Jag minns fortfarande hur pass stor skillnad det är mellan svensk och tysk spelkultur. Under förra årets Gamescom hade till exempel spelet Farming Simulator en större plats än vad Star Wars: The Force Unleashed II kunde erbjuda, och det finns även en hel hall som enbart har onlinespel via PC. Min kamera kommer att vara redo för att fota nya roliga saker som visas upp under det här året.

Fortsättning på nästa sida!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)