Electronic Arts meddelade idag att du i NHL2012 kommer kunna spela som Sveriges absolut största hockeyspelare genom tiderna, Börje Salming. Norrlänningen som är den enda svensk som valts in i Hockey Hall of Fame är en av nio legendariska hockeyspelare som finns tillgängliga i NHL 2012.

Legendarerna kommer kunna integreras i nästan alla spellägen. Mest spännande verkar Be a pro-läget vara, där du kan genomföra en karriär som en av de nio hockeylegenderna för att försöka nå deras milstolpar, slå deras rekord och genomföra olika legenduppdrag.

Bered er på att försöka göra 50 mål på 39 matcher precis som Gretzky.

Börje kommenterar sin medverkan i pressreleasen.

"Det känns oerhört roligt att vara en av nio hockeylegendarer i NHL 2012 tillsammans med fantastiska spelare som Wayne Gretzky och Ray Bourque. Jag har mött dem alla under min hockeykarriär och det känns spännande att ny generation nu kan göra det igen via NHL 2012."

Förutom Börje Salming har EA presenterat fyra legendarer som kommer finnas i spelet. Dessa är Wayne Gretzky, Ray Bourque, Chris Chelios och Steve Yzerman.

Vilka tror ni de sista fyra kommer vara?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.