Nu på morgonen visade NCsoft och Carbine Studios upp deras nya onlinerollspel Wildstar på Gamescom-mässan i Köln.

Grundhistorien är ett science fiction-äventyr med inslag av magi.

Spelarna kommer att få utforska en främmande planet efter att deras rymdskepp har kraschlandat på den av någon anledning. Du kommer att som vanlig att få välja vilken ras, klass och fraktion du tillhör men något som kommer att vara viktigt är vilken spelstil du kommer att ha.

Du kan välja men mer krigisk inställning och försöka ta över planeten, eller varför inte spela en vetenskapsman eller kvinna och försöka lista ut varför planetens högteknologiska urinvånare har försvunnit.

Kanske du tar på dig rollen som utforskare för att kartlägga hela planeten eller som nybyggare med mål att skapa ett nytt hem?

Beroende på hur du spelar kommer du få särskilda färdigheter. De berättade att en utforskare kan få förmågor som öppnar upp hemliga vägar som inte andra hittar eller kunna klättra upp för bergsväggar och hjälpa dina kamrater till ställen ingen annan kan ta sig.

Utvecklarna fokuserade mycket på just att du som spelare väljer vilken väg du ska ta genom spelet och det finns flera olika lager att utforska. Spelvärlden ska dessutom vara helt dynamisk och kan förändras på daglig basis.

Spelare som utnyttjar alla sina förmågor och färdigheter i strid kommer att belönas. Utvecklarna vill alltså inte att man ska kunna lägga upp fyra eller fem färdigheter och rotera dessa om och om igen.

Är du effektiv kommer du även kunna låsa upp bonusuppdrag som i sin tur låser upp nya bonusuppdrag om du är tillräckligt duktig. Detta gör att du kan låsa upp långa uppdragskedjor för att få mer belöningar.

Rent allmänt verkar spelet inte ta sig själv på allt för stort allvar och den trailer som visades upp innehåller flera gliringar till genrens och industrins klichéer. Wildstar ser alltså ut att bli ett lättsamt MMORPG som kan vara värt att hålla ögonen på.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.