Square Enix har nu bekräftat att Dragon Quest X kommer till både Wii och Wii U.

Det kommer att bli ett online-RPG som släpps någon gång under 2012, mer än så vet vi inte just nu. Detta rapporterades under en Dragon Quest-konferens i Japan och översattes av Andriasang.

Det verkar som att Dragon Quest X kommer att bli första spelet i serien som utvecklas internt på Square Enix. Yuji Hori, Koichi Sugiyama och Akira Toriyama återvänder som designer, kompositör och karaktärsutvecklare.

Wii U-versionen kommer, enligt rapporter, att få bättre grafik och båda versionerna ska tydligen vara kompatibla med varandra på något vis. Square Enix funderar även på att låta 3DS-ägare överföra sina Dragon Quest X-karaktärer till den handhållna enheten att använda i Spot Pass.

Det kan också bli tal om en onlineavgift för spelet. Ett inlägg på den officiella Dragon Quest-sajten nämnde både ett "pris" och en "användaravgift" även om båda sakerna listades som TBA, to be announced.

Dragon Quest X kommer att betatestas före släpp, så fler detaljer lär dyka upp inom kort.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Wilhelmsson

Jimmy Wilhelmsson

Eurogamer.se - Editor

Jimmy är redaktör på Eurogamer.se och har varit med sedan C64:ans glada dagar. Hans favoritsyssla är att gräva i saker du inte visste att du bryr dig om.