Allas vår mysterieälskande Professor Layton kommer snart tillbaka till Sverige med sitt fjärde pusseläventyr till Nintendo DS.

Bergsala utannonserade nämligen precis att Professor Layton and the Spectre's Call släpps den 25 november i år här i Europa - bara två år efter dess amerikanska release, då spelet gick under namnet The Last Specter. Vad namnbytet beror på är inte känt, men det verkar ha blivit en tradition för Nintendo att byta namn på Level 5:s populära äventyrsspel inför Europareleaserna, och vi har tidigare fått se The Diabolical Box förvandlas till Pandora's Box, och The Unwound Future blev till The Lost Future.

Verkar det rörigt? The Spectre's Call är i vilket fall spelet där vi får se hur Professor Layton först fick träffa medhjälparen Luke, och utspelar sig alltså tre år innan händelserna i det första spelet - The Curious Village.

När Laytons 3DS-debut kommer att ske är ännu okänt, men han kommer att ha den tillsammans med försvarsadvokaten Phoenix Wright från spelserien Ace Attorney. Lite lustigt är att även den serien råkat ut för en del konstigheter här i Europa, men istället för att byta titlar på spelen tyckte Nintendo att det var smartare att byta ordning på spelen i vår kontinent, så vi fick helt enkelt den fjärde delen av Ace Attorney (Apollo Justice) ett halvår tidigare än den tredje (Trials & Tribulations). Rörigt är bara förnamnet!

Mer information och kanske ett releasedatum för 3DS-debuten Professor Layton vs Phoenix Wright kan vi med lite tur få under Tokyo Game Show som går av stapeln den 15 september, alltså nu på torsdag.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.