Final Fantasy XIII-3 på väg?

Och produktionen av Versus XIII är igång

Den direkta uppföljaren till Final Fantasy XIII (8/10) var inte Final Fantasy XIV (2/10), utan är fortfarande under utveckling och har den något udda titeln Final Fantasy XIII-2 (läs vårt förhandstest här). Ni som kan er rollspelshistoria minns säkert att Square Enix gjorde precis samma sak med den direkta uppföljaren till seriens tionde saga, som fick namnet Final Fantasy X-2.

Som uppmärksamma JRPG-tokar kanske redan märkt tog dock Square Enix det hela ännu ett steg längre i veckan som gick, i alla fall att döma av deras nya domänregistrering som uppmärksammades av Joystiq. Adressen FinalFantasyXIII-3.com får det i alla fall att låta som om utvecklarna förbereder sig inför en eventuell tredje del i Final Fantasy XIII-sagan, trots att del två inte släpps förrän nästa år. Kan Square Enix alltså haft en trilogi i åtanke när de påbörjade utvecklingen av Final Fantasy XIII-2?

Låter det rörigt? Det verkar inte Square Enix tycka som dessutom utvecklar det mycket lovande Final Fantasy Versus XIII på högsta växeln för tillfället - ett spel som i stort sett inte har någonting att göra med Final Fantasy XIII och är Tetsuya Nomuras (mannen bakom Kingdom Hearts och karaktärsdesignen i Final Fantasy VII) tolkning av spelens universum. Detta börjar med andra ord bli lika förvirrande som när seriens fjärde och sjätte del numrerades med en tvåa och trea när de släpptes i USA till Super Nintendo under nittiotalet.

Om Final Fantasy XIII-3 verkligen blir verklighet återstår dock att se, och jag misstänker att företaget registrerade domänen mest för att vara på den säkra sidan ifall Final Fantasy XIII-2 skulle bli en såpass stor succé att det skulle kunna vara värt att utveckla ännu en uppföljare.

Skulle du se fram emot en tredje del av Final Fantasy XIII om ryktet skulle visa sig vara sant?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Killen som gav bort fem kilo kapsyler får spela Fallout 4

Stort grattis till skitroligt initiativ!

Eurogamer Live: Paragon

Följ med Petter Hansson Frank när han tar sig an Epics kommande MOBA.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading