Ichigo Kurasaki är en normal japansk tonåring. Han går i skolan, umgås med sina kamrater och är sådär livrädd för flickor som en pojke bör vara i den åldern. Men en dag träffar han en väldigt speciell flicka vid namn Rukia Kuchiki. Hon räddar hans liv när han blir anfallen av en spökliknande varelse. Rukia skadas allvarligt i striden och i en akt av desperation överför hon lite av sina förmågor till Ichigo.

Det var åtminstone planen. Någonting går fel, och Ichigos själ är lite för hungrig och suger i sig det mesta av Rukias krafter, en handling som transformerar honom till en Soul Reaper, en själaskördare.

Med sina nya krafter lyckas han snabbt avverka varelsen som anfallit honom, en så kallad Hollow, eller urholkad, arg själ från en annan dimension. Ichigo har fått ett nytt jobb som spökjägare och försvarare av verkligheten.

Så inleds Bleach, en riktig långkörare bland japanska anime- och mangaserier. I pappersformat har den tecknats i över 450 nummer sedan 2001 och en animerad variant har sänts sedan 2004 och är uppe i över 330 episoder.

1

Det är en serie som handlar om skolgång, att balansera det dagliga livet med fajtande mot övernaturliga monster passar givetvis ypperligt att försöka överföra till spelform. Bleach: Soul Resurrección är varken det första eller sista spelet som kommer baseras på serien. Ett drygt tjugotal titlar har kommit ut hittills, men bara ett fåtal av dessa har fått en europeisk eller amerikansk release. Detta är dock det första spelet till PlayStation 3.

Hur har utvecklarna tagit en tecknad serie i flera hundra timmars omfång, djup mytologi, starka karaktärer och relationer och översatt till spel? Jo, genom att skapa ett uppdragsbaserat slagsmålsspel såklart!

Upplägget verkar smått splittrat Adå jag i huvudmenyn har att välja mellan tre olika lägen - berättelse, uppdrag och poängsamlande. Nåväl, jag ger mig i kast med berättelseläget som verkar vara det mest intressanta.

2

Orihime, en klasskamrat till Ichigo har blivit kidnappad av ondingen Aizen. Jag måste således rädda henne och bekämpa denna elaking som dessutom planerar att invadera vårt universum.

Jag väljer ett av de fjorton kapitel som finns och blir tilldelad en karaktär som jag ska spela. Det visas upp en grundläggande manöverlista som jag studerar den lite snabbt innan uppdraget börjar.

Det första som slår mig när spelet väl börjar är hur snyggt det är och hur nära karaktärerna är sina animerade förlagor. Rent spelmässigt är det i det närmaste en klon av den populära Dynasty Warriors-serien men i betydligt linjärare miljöer och utan de massiva fältslag som brukar uppstå.

About the author

Fredrik Johansson

Fredrik Johansson

Skribent

Fredrik spelar hellre roll än boll, och gärna med lite japansk galenskap inblandad.

Fler artiklar av Fredrik Johansson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material