I omloppsbana kring planeten flyger järnskrot, trasiga rymdskeppsdelar, bråte och ett par kroppar omkring. På marken framför våra fötter ligger fallna soldater, vissa mänskliga, andra definitivt inte mänskliga. En röd dimma ligger över slagfältet och försvårar sikten.

Jag och mina två vapenbröder vandrar självsäkert framåt i våra tunga rustningar. En liten bit bort ser vi en grupp Orker närma sig - vi laddar våra vapen och gör processen kort med dessa gröna varelser.

Jag är kapten Titus och jag leder den här lilla insatsstyrkan. Tillsammans med mina två kamrater, sergeant Sidonus och menig Leandros har vi skickats till fabriksplaneten Graia för att se till att en fabrik som tillverkar vapen för imperiets syften inte faller i Orkernas händer.

Den röda dimman som hänger över slagfältet är blodet från de fiender vi fällt, vår tribut till kejsaren. Fram tills nu har vi gemensamt fällt ett par hundratal Orker. Vi ser ännu fler framför oss och hör deras arga skrik. Landningsskepp slår ner som spön i backen, och verkar aldrig sluta faller ner.

Deras arme är enorm, och oddset känns inte helt schyst. Tre soldater mot en hel Ork-arme? Det hade räckt med mig. Vi är nämligen rymdmariner, närmare bestämt från grupperingen Ultra Marines, en elitstyrka i kejsarens arme.

Jag fortsätter mitt fälttåg genom Orkhorderna och mitt motorsågssvärd skär igenom deras gröna skinn och sprejar upp än mer röd bloddimma i luften. Min trogna Boltpistol vrålar argt när dess kulor penetrerar grönhudingarnas skallar.

Vi möter upp med ett par kvarlämnade soldater som berättar läget för oss - fiendehorderna kom från ingenstans och gav sig väldigt målinriktat mot en fabrik där en nybyggd stridsrobot i titanklassen finns. Fabriken inrymmer även en inkvisitor som arbetar med ett nytt, experimentellt vapen som måste skyddas till varje pris.

I Warhammer 40,000: Space Marine iklär jag mig rollen som kapten Titus, en rejält biffig soldat i kejsarens tjänst. Rymdmariner är imperiets näst hårdaste truppslag och används flitigt i de massiva fältslag som utkämpas runtomkring i galaxen.

Deras namn frammanar skräck från imperiet fiender, och närmast gudomlig vördnad från de allierade. De bär på oerhört tunga vapen och minst lika tunga, skräckinjagande rustningar. En normal Space Marine sägs vara närmre två och en halv meter lång och väger 400 kilo, varav det mesta är genetiskt modifierade muskler, artificiell benvävnad och skyddsplåtar innanför huden.

About the author

Fredrik Johansson

Fredrik Johansson

Skribent

Fredrik spelar hellre roll än boll, och gärna med lite japansk galenskap inblandad.

Fler artiklar av Fredrik Johansson

Kommentarer (3)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Det här är företagen som köpt THQ:s spel

Men ingen har köpt Darksiders-studion Vigil Games

Ny expansion till WH40k: Space Marine

Den förra hann knappt landa

Space Marine-samarbetsläget till Xbox 360 imorgon

Extramaterialet Exterminatus är dessutom gratis

PlayStation Store vecka 41 [2011]

Castlevania! DA2! Space Marine!