Efter en undersökning fokuserad på 3DS, utförd av Interpret LLC, redovisades nyligen att hela 28 procent av de tillfrågade 3DS-användarna tycker att 3D-effekten i maskinen påverkar deras spelupplevelse negativt.

Endast 22 procent tycker att djupeffekten tillför något rent spelmekaniskt.

Det låter kanske inte som så bra reklam för Nintendos senaste bärbara konsol, men trots att så stor del av de tillfrågade inte tycker att 3D tillför något är det ändå bara 13 procent av spelarna som stänger av djupfunktionen helt, enligt GameSpot.

56 procent av de 1 600 tillfrågade föredrog dock sin 3D-spelupplevelse hemma i soffan framför en 3DTV, och endast sju procent tyckte att bärbart spelande var den optimala 3D-upplevelsen.

Allmänhetens medvetenhet kring konsolen verkar däremot ha ökat med hela 60 procent jämfört med i fjol, även om 28 procent av de tillfrågade fortfarande tror att det krävs 3D-glasögon för att spela 3DS med effekten påslagen.

Hur ser din optimala 3D-upplevelse ut - framför teven, din bärbara konsol eller på bio?

Eller är det Virtual Reality-hjälm för hela slanten som gäller?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.